Margret på Heimtextil 2018

Nu har vi på Margret varit på årets upplaga av Hemtextil och blivit inspirerade!

För första gången så hade vi som arbetar med inredning inom hotell, restaurang och offentlig miljö en egen expo del på mässan.
Här låg fokus på ett högkvalitativt urval av inrednings textilier och produkter för den typ av miljöer som vi arbetar med, vi hade möjligheten att träffa flera för oss nya intressanta företag.

Årets trendtema på Heimtextil i år var "The future is Urban" och det pratades mycket om framtidens mega städer och förtätning. Detta ställer redan allt högre krav på inredningen i våra hem, på hotell och i offentliga miljöer.

Allt eftersom städerna växer och vi tillbringar allt mer av vår tid inomhus så behöver vårt inomhus klimat förändras. Vi kommer att utsättas för ännu mer buller, sämre luft och ljus. Utmaningen är att skapa förutsättningar för bra ljussättning och luftflöde, inkludera färger som vi mår bra av och textil inredning som minskar buller.
Växter och grönt är ett återkommande tema när vi pratar inredning sedan flera år tillbaka, växter skapar harmoni i offentliga utrymmen och i kontorslandskap.

Färger är kända för att påverka stämningar och känslor.

Grönt är den färg som är mest avkopplande för våra ögon och frodiga gröna färger i vår omgivning gör det lättare att ladda om både kropp och själ.
Inredare skapar gröna oaser med hjälp av växter och textilier med olika strukturer för att ge oss en ökad känsla av välbefinnande.
Blått, i motsats till vad vi har lärt oss så har blått visat sig vara en stimulerande färg och rött lugnar.
Indigo är en färg som kommer starkt, men även pasteller i material som ull, filt och linne ger inredningen en tidlös elegans.

Avkoppling och ladda batterierna är ord som återkommer oavsett vilken inredare vi pratar med och det blir allt viktigare att det offentliga rummet också tar hänsyn till dessa signaler. Städerna gör oss överstimulerade och vi behöver färg och genomtänkta miljöer för att återställa energibalansen.

Nu skall vi smälta alla intryck och ta med oss allt vi har lärt oss in i våra projekt 2018

Margret Gardinkonfektion AB Adress: Industrigatan 10 511 62 Skene Tel. + 46(0)320 – 209970 Fax + 46(0)320 – 209979 E-post: order@margret-gardin.se

Copyright 2017 Margret Gardin AB. Alla rättigheter förbehålls. Användarvillkor  Integritetspolicy